hotelchamp

Nederlands alternatief voor boekingssites

Hotelchamp is een Nederlands alternatief voor grote boekingssites. Door gebruik te maken van slimme softwareoplossingen genereren zij rechtstreekse boekingen voor hoteleigenaren. Dit doen ze door bezoekers die op de website van de hotelier komen vast te houden en ervoor te zorgen dat ze deze bezoekers vasthouden en deze te overtuigen om een boeker te worden. De software van Hotelchamp draait als technologie bovenop de website van de hotelier. 

De macht van de grote boekingssite breken

Veel hotels zijn klaar met de commissie die ze moeten betalen aan boekingswebsites als Booking.com. De commissies kunnen oplopen tot 30 procent. Een uitweg leek er lange tijd niet te zijn, maar de Nederlandse startup Hotelchamp wil de macht van de grote boekingssite breken. Wat ze primair doen is de hotelier helpen met het genereren van directe boekingen. 

 

Billboard-effect

Volgens het Cornell onderzoek is het billboard effect een marketing en reclame voordeel dat werkt voor hotels die zijn aangemeld bij OTA’s (Online Reisbureaus) zoals Booking.com of Expedia. Dat voordeel impliceert een toename niet alleen in directe boekingen, maar ook een boost in zoekopdrachten naar het hotel online. Hotelchamp maakt dus eigenlijk handig gebruik van bezoekers die hun klantreis zijn begonnen via de grote boekingssites. 

In onderstaande video geeft oprichter Cristian Valk uitleg hoe Hotelchamp hoteleigenaren helpt.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email