Meest gestelde vragen

Er zit een fundamenteel verschil tussen de drijvende kracht van de korte termijn en de lange termijn politiek. De korte termijn politiek wordt gedreven door ideologie en de waan van de dag. We hoeven alleen maar te kijken naar de hotelsector. De hoteliers kozen voor de korte termijn politiek en gingen voor boekingen maar klagen nu over de ‘wurgcontracten’ van bemiddelaars als Booking.com en Weekendjeweg.nl. Ze zeggen dat er sprake is van machtsmisbruik, waarbij de consument wordt genept met hoge reserveringskosten en woekerwinsten over de rug van hotels. Mededingingsautoriteiten doen niks, omdat ze zogenaamd vrijwillig die contracten aangaan. ‘We willen weer baas over onze eigen bedden en prijzen worden’, zegt bestuurder Frans Hazen van Koninklijke Horeca Nederland. De groepsaccommodatie-sector lijkt hetzelfde lot beschoren. Steeds meer huiseigenaren worden afhankelijk van boekingssites. Leisure Promotie zegt niet dat je per direct moet stoppen met boekingssites. Maar als je de opvolgers van je bedrijf niet wilt opzadelen met ‘wurgcontracten’ hoge reserveringskosten en woekerwinsten over de rug van jouw groepsaccommodatie dan zal je nu de eerste stap moeten zetten naar meer directe boekingen voor jouw groepsaccommodatie. Leisure Promotie wil je hierbij helpen!

Leisure Promotie werkt met twee versies voor de huiseigenaren. Een gratis versie en een business versie. De gratis versie is en blijft gegarandeerd gratis! Er moet natuurlijk ook wat verdiend worden. Daartoe dient de business versie. Tegen kosten krijgt de huiseigenaar dan uitgebreide services aangeboden, zoals reserveringssoftware en een boekingsmodule voor in de eigen website. Daarnaast koppelen we de agenda met de marketingpartners van de huiseigenaar, zodat deze nog maar op één plek zijn beschikbaarheid hoeft bij te houden. Huiseigenaren die al voorzien zijn van reserveringssoftware worden gekoppeld via iCal met Het Leukste Groepsuitje en kunnen dus gewoon met hun eigen software blijven werken. 

Leisure Promotie levert software en tools om meer rechtstreekse boekingen te kunnen genereren. Ons verdienmodel zit op de reserveringssoftware. De boekingssite Het Leukste Groepsuitje is en blijft gegarandeerd gratis. Huiseigenaren die vijf jaar geleden met onze software gingen werken betalen nu nog steeds hetzelfde bedrag als vijf jaar geleden. Als je twijfelt brengen we je graag in contact met een aantal van jouw collega’s. Zij zullen bevestigen dat ze al jaren dezelfde prijzen betalen voor hun softwarelicentie. Als je ons niet vertrouwd mag je ook een contract met ons aangaan voor langere tijd.

Ja hoor. We kunnen jouw agenda automatisch synchroniseren via onze iCal koppeling. Je blijft dus gewoon werken met je eigen reserveringssoftware en de beschikbaarheid van de agenda van jouw groepsaccommodatie wordt dan automatisch gesynchroniseerd met die van Het Leukste Groepsuitje. Je hoeft alleen één keer per jaar in te loggen in onze software en met één druk op de knop je prijzen te kopiëren naar het volgende jaar en desgewenst aan te passen.

Je kan € 10,- betalen per losse reservering. Dat is dus honderd euro bij honderd reserveringsaanvragen. Je mag voor jezelf invullen hoeveel boekingen je overhoudt van die 100 reserveringsaanvragen. Bij andere boekingssites betaal je € 200,- per boeking! Je hebt ook de mogelijkheid om de kosten per reserveringsvraag af te kopen. Als je dat doet maakt het niet uit hoeveel reserveringsaanvragen je ontvangt. Als je één groepsaccommodatie hebt kost afkopen € 35,- per maand. Heb je meer groepsaccommodaties (bedden) dan betaal je een hoger maandelijks licentiebedrag voor de reserveringssoftware. Kiezen voor een vast maandbedrag is dus nog voordeliger. 

Boekingssites zijn over het algemeen wel responsive maar je moet vaak eindeloos scrollen om de juiste antwoorden te vinden. In 2020 zijn er in de groepsaccommodatie-sector zelfs boekingssites waar de consument niet direct antwoord krijgt op de vraag wat het weekend nu precies kost. Onze boekingssite werkt met de laatste technieken. In 2020 lanceerden we zelfs een totaal nieuw boekingsproces en een nieuw mobile first design boekingssite. Bij mobile-first design zijn bezoekers met mobiele apparaten (zoals smartphones) het uitgangspunt voor het ontwerp van de website. Het feit dat we een gratis boekingssite aanbieden wil niet zeggen dat we achterlopen met techniek. Anno 2020 is onze boekingssite zelfs een voorloper ten opzichte van andere boekingssites.